Kort parkerenDiefstal fietsen

Er zijn weer twee fietsen gestolen uit de stalling van SI en wel op woensdag 6 juli 2022 om 23.00 uur ’s avonds. Er zijn camerabeelden beschikbaar, maar de daders zijn niet herkenbaar doordat ze hoodies droegen.

Ze zijn achter een auto aangeslopen die op dat tijdstip de garage binnenreed. Hoe ze de deur van SI hebben open gekregen is niet duidelijk, maar het illegale bezit van een sleutel is nooit uit te sluiten. Op de beelden is te zien dat een van de daders een zware tas meesjouwde.

Fred gaat proberen of de politie toch nog iets van de identiteit van de daders kan achterhalen aan de hand van kledingstukken of schoenen.

Eens te meer blijkt hoe belangrijk het is om na het binnenrijden even in de bocht te stoppen totdat de deur helemaal dicht is, vooral ‘s avonds. Kees heeft daar meermaals, ook nog in de laatste jaarvergadering, op aangedrongen.

Kort parkeren

Voor de bewoners van Crescendo torens DO-RE en MI is het gelukt.
De bewonerscommissie, in samenwerking met Gemeente en Woonwenz, er in geslaagd om een parkeerzone te realiseren voor kort parkeren.

Deze zone is bedoeld voor zorgverleners, het halen en brengen van bewoners en het bezorgen van boodschappen. Maximale parkeerduur is 20 minuten.

Gebruik van de blauwe parkeerschijf is verplicht!
In tegenstelling van de tijden voor het betaald parkeren geldt hier dat de tijden zijn van 00.00 tot 24.00 uur. Dit betekent dat ook buiten de uren van betaald parkeren kan worden gecontroleerd. Er wordt gehandhaafd.


Parkeren van bezoekers

Parkeer appBezoekers van het complex mogen niet in de parkeergarage een plaats innemen. Alle plaatsen zijn genummerd en verhuurd. De gemeente Venlo kent speciale regelingen voor parkeren in de gebieden waar geen vrij parkeren is. Bewoners van Crescendo kunnen o.a. een app aanvragen waarmee u uw bezoekers tegen een gereduceerd tarief kunt laten parkeren.

U kunt de regeling terug vinden op de website van de gemeente.


Elektrisch parkerenElektrische laadpalen

Ook in de directe omgeving van het Crescendo complex groeit de vraag naar meer mogelijkheden voor het opladen van elektrische auto's.

Sinds kort is er een geplaatst in het parkeervak direct tegenover gebouw FA links van de parkeermeter.
Ook in de directe omgeving (b.v. bij de Seinestraat) is er een geplaatst.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u in de parkeergarage stroom aftapt.

Crescendo bij avond