logo

Blokkade foutparkeerders ingesteld

Het was veel bewoners van Crescendo een doorn in het oog dat bestuurders van voertuigen van allerlei firma’s de “achterom” bij LA en SI aan de Anne Frankstraat gebruikten om op het Crescendo binnenplein een gratis parkeerplek te zoeken en dan hun klus op te knappen of zaken te bezorgen. Ook particulieren zetten hun auto’s er soms neer om dan doodgemoedereerd de stad in te lopen om te gaan winkelen. Bestuurders namen het vaak niet zo nauw met de snelheid en dat leidde soms tot gevaarlijke situaties. In geval van een calamiteit had ontruimingswerk en het functioneren van hulpverleners ernstig bemoeilijkt kunnen worden door dit illegaal parkeren.

Op 10 januari 2019 hebben medewerkers van de Gemeente Venlo paaltjes geplaatst om de achterom af te sluiten voor autoverkeer. Hiermee is een langgekoesterde wens van de bewoners vervuld.

De bewonerscommissie Crescendo heeft lang voor deze afsluiting geijverd en is sinds de opening van de “Thuisjuffrouw” ook gesteund door de leiding van dit huiswerkinstituut. 

Om hulpverleners en de glazenwassers onbelemmerd hun werk te laten doen, is er één rood-witte paal op het middenpad,die met een sleutel kan worden ontgrendeld.

Parkeerblokkade