Contact met Woonwenz

Bezoekadres 

Molenbossen 618
5923 AJ Venlo

Postadres
Molenbossen 618
5923 AJ Venlo

T. 077 - 389 31 31
email iconinfo@woonwenz.nl


Storingen en klachten
Lees eerst dit artikel

Wist u dat er in de map die u van Woonwenz kreeg veel informatie te vinden is ?

Brandpreventie
Het is niet te hopen dat het u ooit overkomt, maar als het toch gebeurt, kunt u maar beter weten wat u moet doen.  Wij hopen u doormiddel van deze brief zo optimaal mogelijk te informeren over wat u moet doen als er brand ontstaat in uw complex.

Techniek
Het is belangrijk om te weten dat in de appartementen op diverse plaatsen rookmelders zijn geplaatst van het type PADC240. Deze rookmelders zijn onderling met elkaar verbonden. Dit betekent dat als er één rookmelder afgaat, alle rookmelders afgaan. Dit biedt een maximale bescherming.

Elke deur vertraagt de uitbreiding van de brand met tenminste 20 minuten. Hierdoor kunnen aangrenzende ruimtes en wellicht het hele gebouw behouden blijven. Dichte ramen en deuren verhinderen de toevoer van zuurstof en het verspreiden van de rook. Dat laatste is essentieel indien u de woning of het gebouw niet kunt ontvluchten.

Wat te doen bij brand
Als er brand uitbreekt dan kan het voorkomen dat u in paniek raakt. Toch is het belangrijk, voor uw eigen veiligheid en die van anderen, om even bij de onderstaande stappen stil te staan:

 1. Blijf kalm.
 2. Red of alarmeer mensen die in acuut gevaar zijn.
 3. Bel 112 en laat u doorverbinden met de brandweer in uw woonplaats.
 4. Geef de centralist de volgende gegevens door:
  1. Het adres waar de brand is
  2. Uw naam, adres en telefoonnummer
  3. Wat brandt er? Woonkamer, keuken?
  4. Zijn er slachtoffers, mist u nog mensen?
  5. Is er sprake van bijzonderheden die de brandweer moet weten (b.v.: gasflessen, zuurstofflessen etc.)?
 5. Alarmeer medebewoners en zorg dat iedereen de woning of het gebouw snel en veilig verlaat. Let op: de lift zal bij brandalarm naar beneden gaan en met opendeur op de begane grond blijven staan. U dient de trap te gebruiken. Stelregel: Is er brand in het appartement en u kunt niet naar beneden met de trap, wacht dan in het voorportaal bij de lift. Bij brand in de algemene ruimte is het verstandig om te wachten in het eigen appartement.
 6. Blijf bij rookontwikkeling laag bij de grond; daar is de minste rook en de laagste temperatuur.
 7. Sluit ramen en deuren achter u.
 8. Vlucht naar een veilige plaats.
 9. Maak in hoogbouw geen gebruik van liften.
 10. Blijf in de buurt, zodat u de brandweer bij aankomst kunt informeren.

Tot slot
De bewonerscommissie heeft, in samenwerking met Woonwenz en de brandweer, geprobeerd om u op deze wijze zo volledig mogelijk te informeren wat u zelf kunt en moet doen in geval van brand. Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u via het  secretariaat uw vragen stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk proberen u een antwoord te geven.

Woonwenz

Brandweer Venlo